Sunday, November 20, 2011

Lelaki & Game

Assalamualaikum

Kerja banyak. Malas nak intro banyak-banyak. So shoot terus.

'A girlfriend message/call his boyfriend while he's busy playing game. And the guy reply/answer your message/call while playing the game. He is truly your love life.'

Biasa dengar quote ini? Standard quote yang dikeluarkan oleh kebanyakkan wanita. Romantik la kononnya melebihkan sang wanita dari game.

Counter-quote aku:

'He's losing and after something.'

p/s: cara di bawah ni pun boleh gak.


Tuesday, November 08, 2011

Matahari tidur, set alarm dulu~..

Assalamualaikum.

Ping-pong. Bukan bermakna aku nak main pingpong atau pun sewaktu dengannya. Tetapi hanyalah bunyi-bunyian pelik yang aku suka tulis menandakan aku masih hidup. So....blog eh~ lama tak sentuh bendalah ni. Bukan disebabkan takda populariti dalam blog daku tapi disebabkan idea tidak ada lagi dan masa tidak diuruskan dengan betul. Time cuti camni lah aku boleh menulis. Tapi ape benda aku nak menulis? Merepek @ ilmiah? Senda tawa @ perli cacian?

Itu pandai-pandai korang lah judge. Aku main tulis je ni apa yang terlintas kat kepala.

Korang mesti pernah jumpa berbagai jenis orang kan? Macam-macam jenis perangai maksud aku di sini, bukannya macam-macam jenis orang dari segi bentuk ke hape. Itu post yang lain nanti boleh bincang. So bila dah lama hidup ni, dapat jumpa dengan perangai yang bukan-bukan dan merapik-rapik. So sekarang aku nak listkan perangai orang yang aku dah jumpa. Saksikan.

1. Kaki nak menang selalu
2. Kaki Capub
3. Kaki Ampu
4. Kaki Gossip

Teeetttttt...itu perkara biasa, dan amatlah general. So apa kata aku spesifikkan beberapa perangai yang aku pernah jumpa.


1. Selalu nak up cerita, x boleh kalah. Kalo dah nak kalah dia akan cakap 'member aku Bill Gates', so dia dah menang. Kau kalah. End of story. Orang ni biasanya dibagi kemenangan, kalau tak samapai esok pun takkan abes cerita. Dia tak tahu bapak aku Bill Gates tu.

2. Kalo boleh nak join je orang lain punya conversation. Orang tengah borak berdua, tiba-tiba join masuk conversation. Ini biasa terjadi kat facebook. Aku pun selalu camtu, hahaha. Ni namanya takleh tengok orang lain senang. Ataupun dia bosan nak join. Ataupun dia xde kawan. End.

3. Kau gedik tapi kau tak cun. Tolong. Kalau kau cun, aku maybe pikir 60-40 untuk tampar muka kau, tapi kalau kau tak cun, aku tak teragak-agak nak tamapr. So jangan gedik, please.

4. Jenis cakap berlapik-lapik-lapik-lapik. Aiyaaa. Lu nak berlapik-lapik-lapik-lapik sampai bila wooo. Direct-O terus la. Buat orang bingung lagi ada la. Bajet nak jaga hati.

5. Mencari glamour dengan menegur junior-junior. Hmmm. Xpelah, ni aku bagi lah can kat diorang. Padahal aku pun sama perangai camtu, hahaha. Ok, aku tak sekronik camtu, tapi kebanyakkan aku boleh tengok. So dah glamour dapat apa? Tujuan tak lain tak bukan adalah untuk dikenali oleh junior0junior wanita saja. Sekian.

Ada banyak lagi tapi aku penat nak listkan. So kalau korang ada perangai-perangai yang korang rasa best untuk share, silah lah. Kalau taknak, akan aku buat post kedua lepas ni. Ciao Miao~~