Wednesday, August 24, 2011

PUNDEK: Episode 2 - The P-day

The Saga Continues...


Lepas abis tgk wayang ditemani sound effect, ko x puas hati lagi sebab x dapat menenangkan hati dengan perkara2 yg telah terjadi. Ko pun kol kawan ko.

YOU: Zulu, jamming jom. Aku payung. Nak kasik ilang stress.
ZULU: Nice lah..jamming mana?
YOU: Artrax sudeyyy...petang ni jom lepas asar. Bawakkan gitar aku sekali.
ZULU: Ok cun! Nanti aku beritau Wawan ngan Hafiz.

Lepas solat asar ko pun bergerak lah ke Bangi di mana studio jamming Artrax terletak di situ. Sampai2 member2 smua pun cun2 sampai gak. Timing cantek! Masuk lah korang ke Studio B sebab hanya 4 orang je xyah pakai bilik besar. Gitar sudah dicucuk kabel, amp sudah on, sound setting sume dah cun. Korang pun start men lagu yg digubah sendiri, lagi feel beb. Tiba2 malang memang tak suka berbau, baru nak masuk lagu kedua, tali gitar E (yg paling tebal) putus pulak. PUNDEKKKK BABI!! (Aku x pernah tengok pundek babi camne tapi aku rase nak muntah bila memikirkannya). Ko dah tengah sedap2 men gitar leh lak putus tali. Nak pakai gitar studio x feel walaupun gitar dorg lagi power. Pakai barang sendiri ngan barang orang tak sama perasaannye. Tapi dah book sejam, maka pakai jugalah. This is not nice. Not nice at all...

kalo aku kaya, aku akan buat camni...

*credit to Ain for this next idea*

seterusnya ko dah rase hari ini sangat tidak membawa apa2 erti jika ko masih kat luar berjalan2. Ko pun bercadang balik rumah, nak siapkan project design, hari Isnin nak anta. Hari ni hari Sabtu, leh lak ko jalan2. Bongok namanye. Ko pun sampai kat rumah, siap makan semua lalu ko pun duduk di depan PC. Ko pun bukak photoshop, nak kaler drawing semua. Dah dalam setengah jam ko men ngan photoshop tu tibe2 lagi, (memang hari ni kehidupan ko dilanda durjana je la) rumah ko black-out sebab tak bayar bil letrik 2 bulan, kene potong. PUNDEKKKKKKKK~~ (abis panjang harkat ni). Dahla tak save lagi, memang jawabnye ko kene buat balik la semua2 colour drawing2 tu.

*AMARAN: KALO TENGAH BUAT KERJA KAT PC DAN MEMANG JENIS X GETI SAVE SELALU, SILA BUAT ALARM SETIAP 5 MINIT BAGI MENGINGATKAN DIRI. X PASAL2 KO MEMUNDEKKAN ORANG SANA SINI.*

sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian ajak kawan-kawan

*credit to Eswandy for this next idea*

Ko dah xleh buat pape dah. Letrik xde tadah jela. Esok ko buat keje lagi stress macam sial. So ko pun pergi mamak lepak minum2 dengan member2 ko. Kat mamak tengah pasang astro HBO. Tengah ko tengok cerita kat astro tu, membe ko tibe2 cakap 'eh, mamat ni ade berlakon cite ape r, aku penah tengok dulu satu cite die berlakon'. Ko dengan tibe2 pun bile membe dah cakap camtu, ko pun ade tengok cite tersebut. Tapi yang tak best-nye disini, ko tak dapat nak recall cite ape. Dengan berbagai masalah menimbun diri, tiba2 lak membe ko bangkitkan statement tu. Dia dah rilek2 sebab tak kisah sangat nak ingat tapi memandangkan ko sedang layan astro tu tadi, ko dah layan mamat@minah tu berlakon, so ko cuba gak nak pikir. Pikir punya pikir punya pikir memang tak dapat nak recall langsung r. Dah abes cite kat astro tu, dah balik rumah lepak kat ruang tamu pun ko tak dapat nak ingat gak. Lalu ko pun menjerit 'PUNDEKKKKK r Lam! Apsal ko gi sebut die pernah berlakon cite ape. Aku dah sakit kepala nak ingat.' Membe2 ko hanya mentertawakan ko yang sedang emosi. Abes la tido ko dilanda pemikiran yang tidak penting. Mimpi ko akan diganggu pelakon tersebut sambil diajukan soalan darinya 'eh aku berlakon cite ape sebelum ni'. EPIC PUNDEK!

ko penyekkan muka camne pun xkan dapat recall punya..


To Be Continue...

3 comments:

zul a.k.a kingsix said...

hahaha.. pelakon masuk mimpi tu mmg pudnek

LUQA said...

hahahaha makin lawak plak kau wan..

akue said...

zul: itu mmg pundek gile do kalo nak ingat bnde
luqa: post x bermakna kite kene bagi lawak. Post rage x pernah lawak. marah