Tuesday, August 23, 2011

Pernah tengok filem UP?

Assalamualaikum..

Haa, jangan ingat aku nk bt review pasal filem animasi UP. Bukan2. Filem tu best jugak tapi xdelah best giler. Sekarang ni topik yg aku nk cite kene aku buat situasi2 baru korg dapat tangkap apebende yg aku nk beritahu dan bagaimana nk mengatasi/menangani situasi2 begitu.

*cibai betul la RAM aku ni, asik2 nak bt hal time idea tgh ade*

SITUASI 1

Di suatu hari, pada petang Selasa, di rumah sewa Kasim..

Kasim: Panas terik betul hari ni..
Syam: Tu r..aku dah berlengging dok bwh kipas ni pun rasa mcm kene bakar je..
Kasim: Hmmm...panas2 ni kalo dapat makan cendol, perghhhh!!! Weh, jom makan cendol!
Syam: Sial tol ko bagi terliur time2 camni..nak makan ktne?
Kasim: Kat bwh ni ade, si Mak Yam tu ade cendol..jom r.
Syam: X sedap doo..santan die kurang, pastu kacang merah sikit..
Kasim: Ala ko ni time2 gini bedal je la..nak kasik ilang panas je pun..
Syam: Xleh doo..kalo nak mkn kene mkn kasik feel betul2..ade tempat cendol best, kt Taman Simpang.
Kasim: Babi jauh..mls doo nak kuar jauh2 panas2 ni..
Syam: Berbaloi wei..jom2 biar aku bwk kete

Mereka pun ke Taman Simpang. Sesampai di sana..

Kasim: Hotak ko ramai nak mampus..nak makan cendol je kot..
Syam: Biar beratur, asalkan PUASSS!!!
Kasim: . . . .

Bile cendol sampai..

Kasim: Hek ele, xde la sedap mana..manis plak tu..
Syam: Cendol manis la sedap..dah makan2..
Kasim: . . . .

cendol pulut ke cendol kacang merah? Hmmmm...

SITUASI 2

Di dalam studio pelajar arkitektur, ketika sedang berehat2..

Man: Weh, membe aku penah cite, haritu kt highway die nampak Lambo do..laju je potong die, akakaka..
Jo: Lambo warna ape?
Man: X tau la warna ape, x tanya lak aku..
Jo: Kalo warna merah, aku pernah nampak gak..time aku kt highway tbe2 belakang aku bg high beam nak potong..aku kalo dah bwk sebelah kana mana leh bg orang potong x kesah la Lambo ke, Porsche ke..nak potong kiri la..limit laju 120 je kt highway, gua dah bawak 130 lu lagi nak lebih2 apsal, hahaha..steady je aku kt lane kanan, membe dah high beam byk kali..
Man: Ooo..hmmm..

Lambo yg laju...vrooommm!!!

SITUASI 3

Di studio jamming, ketika training..

Jo: Weh Syam, ko dah dengar album baru Metallica, style doo..
Syam: Dah, x berapa sangat r, baik ko dengar lagu baru Dream Theater..perghh gitar die~~
Jo: Ala mmg la album baru Metallica x brapa sgt sbb dorg dah lame, idea msti dah luput2 tp still gmpak do..DT x best la, drummer baru serabut, lagu pun tempo tah pape..
Syam: Ko kene layan do..DT punya lagu ko kene take time dengar baru masuk..Metallica same je riff die, ulang2 camtu je..
Jo: Riff ulang2 la baru metal, nak headbanging baru sedap..gitar DT mmg sedap tp xleh headbang..kt konsert nk layan DT x syiok sgt, dengar CD syok la..
Syam: DT style die lain. Metallica lain.
Jo: Memang r lain tapi bg aku Metallica lagi best.
Syam: Ni aku bg ko DT punya album baru. Ko masa nk tido ko layan ni..msti ko pun terpaku beb.
Jo: X mau r. DT suxx!!
Syam: Metallica lagi suxxx!! Orang dah tua gi taubat la weh~~

Perdebatan ini berlarutan sehinggakan esoknya Jo x hafal solo lagu yg dorg nak perform---> KLIK AKU!

Metallica ade kartun..

Dream Theatre xde kartun...noobbb!!!


So bg menangani masalah2 situasi2 di atas.. ade beberapa point aku leh kuarkan..

SITUASI 1:

Jgn mkn cendol masa panas, makanlah tomyam

SITUASI 2:

Jgn cite pasal kete Lambo yg laju, cite pasal kete Kancil yg laju

SITUASI 3:

Farid, drummer diorang sepatutnya bg timing nak start training supaya x berlanjutan perdebatan, ini x, lagi die suke lak dengar dorg berdebat..padan muka perform mcm haram..

Konklusi:

Aku tahu ramai yg kurang paham ape yg aku cuba sampaikan. Apa yg aku cuba sampaikan ialah, kalo ade orang nk 'up'kan cite dorg dari cite korg, dan layan cite korg mcm cite korg tu perkara biase je, layankan je die..Die xde niat nk bt cmtu. Memang perangai die. Lebih baik diorg dari Direct-0 atau Backer Back. END. Assalamualaikum

No comments: