Tuesday, July 26, 2011

RAGE!

assalamualaikum..

lama aku x menaip ni, last menaip masa bday ayah aku iaitu bulan 12 taun lepas...

'woo, lama woo~~'

yang akan dikatakan oleh kutel@tengku hafiz kalo die yg tulis post ni...berbalik kepada apa yg aku nk cuba sampaikan - aku tidak menulis bukan kerna kontang idea cuma kerana masa yg kekontangan aku..haa, camne nk explain aku pun x tau..lebih kurang aku xde masa la..

COPPPPPP!!!!

apa aku buat cite pasal aku ni..shilap nieh~~..ok so kita teruskan perbincangan tanpa membuang masa, harini aku nk berkongsi mengenai 'demam korea'..

'segala yang tertulis adalah dari segi pandangan aku, tidak kene mengena dengan yang hidup atau yang mati kecuali rakan2 aku yang sekepala ngan aku, yang x sekepala...lantak hape aku'

aku x tahu lah sejak bila demam ni start, yg aku tau tbe2 die punya impact kat orang sekeliling aku memang mendadak la..dok cite sana sini pasal korea, korea, korea..kalo nk cite pasal demam2 ni, dari dulu lg dah start sejak aku sekolah rendah lagi..starting2 semua ni bermula dengan:-

1. cerita cina dulu, x kesahlah hongkong ka, china ka, singapore ka..jenis2 camtu la (this is not racist)

2. tbe2 lepas abes demam cerita cina, jepun datang invade...ok la, utk jepun ni aku terima gak la walau aku x layan overall, mungkin aku suka semangat jepun..KAMIKAZE!!!BANZAI!!!

3. lepas tu datang venezuela, latinos maid..eh, shilap..latin2 punya cite..ini punya demam efek kepada makcik2 je kebanyakan, anak2 muda x terpengaruh sgt..

4. lepas tu indonesia pulak..sinetron x abes2 kat tv dekat 2 bulan lebih...cite zoom in zoom out je..

5. thailand & philiphines pun ade dtg sekejap singgah malaysia tp impak x besar sgt..

ok..dari di atas korang leh lihat negara2 jiran mempengaruhi media massa malaysia dengan cerita2 dorang..x kesahlah mmg cite die best ke, awek die best ke, jantan die best ke, dorg da berjaya mebolosi dinding itu..tapi dari segi drama dan perfileman sahaja dan impaknya besenye dekat warga yg dah berumur..yang aku nk dok cite skrang bagaimana korea boleh mengalahkan 5 point aku di atas..kalah kaw2 punya..trust me this will be a long post..aku dah lama memendam perasaan aku ni, tinggal nak luah je..

aku x kesah pun kalo korang nak melayan korea korang selagi x mengganggu pendengaran, penglihatan dan konsentrasi aku..sing along la korang tapi bukan bila aku di situ, tengoklah drama/gameshow/mv korea ko tapi jangan bila aku ada di situ..

why i dont want to hear ur f-ing korean sing/act or whatever the hell they doing? Its because of you- the f-ing fanatic fans, screaming ang giggling in high-pitched sound for some 'muka jambu' krean actor/singer..same goes to the male fans, watching the korean girls dancing in their mv like strippers, sing-along with not understanding the meaning of the words Learn korean if you really wants to sing along or dont sing at all especially in front of my f-ing face..

YES! IM RAGING!! This situation same like watching the f-ing fans of Man. U. I'm not denying the fact that the team is powerful and skillful, but u, the fans have to exaggerate ur team to the fans of the other teams. Why? because u think its cool? cause u think the girls will look at you and say 'what a cool guy, auww~'.. one word. F you. only sluts will say that cause they want to sleep with u, if u have all the T&C.

enough with the man-u fans.. back to the topic, the korean 'waves'..i don't know what they put inside their songs/drama/faces/bla bla..maybe a little ajinomoto to spice up the things. i know its your freedom of choosing ur own kind of music taste,i don't blame you. maybe its because u're deaf, or maybe u're have the cornea infections that u no longer identify what is good or wrong. Seriously i don't blame you for having the difficulty in choosing. I am too a fanatic fans of metal, all sorts of metal i listen from slow to the one u can't even recognise the difference between voice and thunder. i'm not an expert in what i'm into but at least i'm not asking my friend to hear the music that i hear if they don't like it, i don't ask my friend to come out from his room/ from his chair doing lots of work/ taking a relax time enjoying the moment just to watch my favourite music video or hear my favourite songs. I DONT NEED THE DISTURBANCE IN MY LIFE FOR SOMETHING UNWORTHY OF TIME.

about his korea thingy, the one i want to say the most are the impact of it to the younger generations of today. ever wonder why metal bands are prohibited from performing in malaysia? its because whats in their lyrics, the censored words. but in terms of appearance they all wear enough clothes to cover their asses/ privacy parts. but ever wondered why pop band does't matter english/korean/indon can perform in malaysia? their lyris doesn't have the censored word, but talk about censored things. and they even don't have enough money to cover their asses/tits/privacy parts. i dont blame the organizer that just following the fans wishes to have their pop singer perform in front of them so they can stare at their body all day long, drooling. some protested the incoming singers/band to perform in malaysia but the freedom of speech and all of that has denied the protest and go on with the shows.. F-ing fans.

kalo dari segi tu je aku boleh pertimbangkan lg..tp fans yg fanatik bombastik ni x puas hati selagi x dapat menunjukkan yg dorg itu seorang peminat korean-pop. kalo boleh nk bagitau satu dunia merekalah fans yg hebat, mengagungkan sesuatu yg tidak kekal..kamon la, aku minat Trivium gila2 pun aku xde nak agung2kan diorang serata dunia..aku x puas hati ngan fans k-pop ni sbb dorg leh tebalkan muka ngan makeup setebal buku lord of the ring utk buat flash mob kat bukit bintang, menari2 terkinja2..this goes to the bieber fans also that doing their flash mob in front of pavillion. and kebanyakkan dorg adalah perempuan melayu, dan bila melayu mestilah Islam, pakai tudung tutup aurat..ape yang ko dapat dengan buat begitu and post video ko kat youtube utk smua org tgk?? aku kalo boleh x mahu tgk tapi sbb video tu ditag name membe aku kt facebook die n berlegaran di facebook home aku, msti lah aku tertekan nk tgk apebende..sekali tgk aku terus 'F---------!!!!!'..
trend baru sekarang ada lak kumpulan dari malaysia nk jadik macam k-pop lak..baik yg betina mahupun jantan..aduinye pun~~layan2 je cukup la jangan smpai nk terbabit masuk..nyanyi kalo sedap n menari kalo menarik takpe gak, ni suara auto-tune, menari gampang..utk kumpulan yang jantan- suara lelaki adalah garau, ko nyanyi stail lembut2 kenapa, kalo suara mmg lembut jangan nyanyi, baik mengaji..yg kumpulan perempuan-dikatakan hanya ade dua orang yg Islam..malas aku nk berdebat bende yg sepatutnya ko dah tahu..

RAGING! RAGING! RAGING! selamat aku x macam qayyum membe aku, keje nk mengutuk orang je..kalo aku mcm die x tau la ape aku nk isi lagi dalam post ni..as for now, sampai sini dulu..ada post tribute to someone aku nk buat lepas ni..akhir kata assalamualaikum

kpop suxxxxxx!!!!!!!!!!!

5 comments:

BearDude said...

good job, rage guy....
aku suka baca benda2 rage nie... lolz....

zul a.k.a kingsix said...

welcome back brother

gelanggang blogspot ini sepi tanpa kau..

usah pedulikan ku kawan.. kesenggangan blog aku tidak akan berlarutan.. sesungguhnya aku perlu merestart otak yang akhir akhir ini diperkosa oleh realiti yang tiada logik.. bukan tidak dapat menerima, tapi kesayuan dan kerinduan ini tiada terhingga.. kata bermadah tidak mampu meluahkan segalanya.. impian yang hilang.. harapan yang hancur.. tidak kesampaian.. yang tinggal hanyalah kenangan persahabatan abadi yang tiada tolok tandingan..

kawan aku hilang.....

ok, and about there whole kpop thing.. emm.. sama mcm yang ko ckp, i have no grudge with them all.. at least wondergirls pandai menari and masing2 ada vocal yang power.. so why not, nyanyi la puas2.. dah lama dah kpop ni ada.. tapi orang malaysia ni LAMMMBAAATTTTTTTT (slang aku) aku pun layan korea gak.. dulu tgk citer full house.. tgk song hye kyo.. comel dia tu.. tp, skrg ni jadi hal, sbb ada pretty boy punya band.. mmg bikin kacau.. pastu, tetiba budak gemok malaysia pulak konfiden buat flash mob seret2 kat bb.. mcm mana orang x menyampah.. tp percaya la ckp aku.. benda ni takkan lama..

WE WILL BRING BACK THE 80'S SPEED METAL

akue said...

bear dude~

akan ade lagi rage2 post lepas2 ni, hahaha

zul-

aku pun sama r, nak buat keje x terbuat2 sbb ketidak percayaan dengan keadaan semasa, tetapi hidup mesti diteruskan..

abg kacak said...

hmm kaki diorang cantik dow

zul a.k.a kingsix said...

wowww kaki wowww