Tuesday, September 15, 2009

LIST ALL OF THEM

aaa...lame x sentuh, aku bz bz bz..bz keje bab*(pose so nk carut kene censored)..

salam kepada smua, wlupn tiada ramai yg bace.. dulik hape aku..

tup tap tup tap lg brape hari nk raya..tp aku xde feel nk raya pun, feel nk balik kampung je adela, haha..cuti smnggu woo..sape xnk..tp yg x bestnye...aku ade nk beli lens TETAPI disebabkan wang tidak mncukupi trpksa tangguh lagi..aku rase dah dkt 3 bulan penangguhannye..pastu aku ade nk beli trigger utk flash..tu plak da 2 bulan trtangguh..aku x tau r ape aku guna ngan duit aku..aku bt bayar bil, duit rumah, keperluan mandi, keperluan selepas mandi, makan minum, rokok(sedang cuba kurangkan, tolong~)..pastu ade r bla sana bla sini sket..pastu tgk2 da tnggl sket duit..financial flow aku sgt lahan*t !!

xpe..sbb aku x kesah sgt psl kewangan aku..jnji aku leh sapot dlm sebulan idup aku ok r...pastu akak2 aku n adik aku serta ibubapa aku selalu igt aku xde duit..padahal ade je..aku saje nk pao duit akak2 aku..

tapi tu la, aku xde mood nak raya, xde mood nk bt keje, xde mood nk jumpa awek(bukan x syang, tpi xde mood je eh..), xde mood nk bt pape je la...ni lah yg terjadi bile mood aku down tbe2..n aku x tau smpai bile mood aku down, maybe lama, maybe its maybelinne(lwk pun dah hambar kerna x mmpu mnjana otak dengan cargas)

aku nk senaraikan ape yg aku nak sebelum ujung taun ni..kalo x dpt sbelum ujung taun, aku kene brenti berharap utk pape bnda yg aku selepas ni..

1. Phottix Tetra Flash Trigger + 2 Receiver


bendalah ni trigger flash, so xyah nk mount flash atas kamera..ltk jauh2 pun bole tp dlm lingkungan 30m meter

2. 17-50mm f2.8 Tamron for Nikon atau 35mm f1.8 prime Nikon

yg ni 17-50mm, lbih kurang mcm lens aku skrg cume f die lg besar..tu yg best


yg ni pulak prime lens..penting ade prime lens ni..sbb bokeh die mnarik, n xyah zoom2

3. Keluhuran Perlembagaan

tuan agong dan puan agong

itu je lah bnda yg aku nak..x byk rupenye dlm list-mesti-nak aku ni..bgus r x membazir..'ah ko, nk beli 2 ni pun terkial2..'

tu jelah aku nk tulis...

p/s: xnak potong rmbut...dah bt deal ngan mak abah lepas potong rmbut time konvo xnk potong selama setaun, potong time tu bln 4..tggu lg 7 bulan je..x lame..

Tuesday, September 08, 2009

...











hari raya aku mao pao akak2 aku duit raya..sebab aku xde gaji n xde bonus..aku x kire, nk duit raya.. itu je


bile marah muka jadik cmni..