Friday, April 24, 2009

Adik suruh buat

1. Nyatakan usia blog anda
11 bulan rasenye..



2. Terangkan kenapa anda ber'blogging'
sbb x puas hati adek bradek aku ade blog, aku sorg xde..pas2 mak aku pun ade blog, lagila x puas hati..



3. Nyatakan blog pertama yg anda baca
blog adik aku..



4. Letakkan entry pertama dalam blog anda

aaa...aku x tau ape aku buat..nie 1st time aku menulis bende alah mcm nie...sepnjng hdup aku x pernah aku tls diary...lg2 la nk bt kt internet...aku rase x smpi sebulan bnde nie thn...aku da seminggu 1 hr keje...kt shah alam..name company bahrain & jazz RAM sdn.bhd...keje x nk berlmbak plak..sb2 n ahd hr 2 aku keje siang n mlm...cibai tol..tp best, sbb aku pun suke bekerja..aaa...i2 je la hr nie..aku nk blk da..hr nie x yah stay...lek awal sket...hahaha..bodo, aku nk bli kamera r...tp mcm mhl



5. Huraikan entry tersebut
kebosanan ketika kerja mnyebabkan pemikiran x betul



6. Letakkan satu pic paling suka dalam blog anda


gambar ni sebab aku nmpk kurus lg hensem.....

7. Harapan anda
Jadilah orang Islam yg bukan pada name sahaja

Monday, April 20, 2009

Family Time, not all of them


abah n meenye saje ke mana2 makan


mak n kuey tiow die, yg x abes makan sentiasa


abg naz ngan name mknan die yg susah nk sebut..


kak mai ngan salmon lagna kot..pning name mknan nye


kak 'hana' ngan sizzling spring chicken nye, tiru mknan aku..


aku ngan posing bongek ku, tgn kak mai mnyibuk kt c2..


nasya yg kelaparan mkn sayur kacang je, sian die

Thursday, April 16, 2009

Pendek or Panjang

aku nk letak 2 gamba aku:
satu rambut panjang..satu berambut pendek..

aku nk komen ikhlas dr adek bradek aku, mak aku, n sesape saje nk komen gak..
mana yg korg rase yg lagi ok.. ni post kedua yg mengarut..sbb dok opis ni tgh x tau buat ape, bt la survey yg brguna di masa hadapan, hahahaha...

seikhlas hati tau..x mau tipu2
rambut panjang


rambut pendek

apsal angle leh same lak ni, akakaka..

keputusan anda sangat dihargai
(post ni mcm memoyokan diri je, lantak r)

Wednesday, April 15, 2009

JIWANG LA PLAK

Tiger Lily-Matchbook Romance

we drive tonight,

and you are by my side.
We're talking about our lives,
like we've known each other forever.
the time flies by,
with the sound of your voice.
its close to paradise,
with the end surely near.
and if i could only stop the car
and hold onto you,
and never let go (and never let go)
i'll never let go (i'll never let go)
as we round the corner
to your house
you turned to me and said,
"i'll be going through withdrawal of you
for this one night we have spent."
and, i want to speak these words
but i guess i'll just bite my tongue,
and accept "someday, somehow"
as the words that we'll hang from.

and i (i..), i don't want to speak these words.
'cause i ('cause i..), i don't want to make things any worse.
and i (i..), i don't want to speak these words.
'cause i, i don't want to make things any worse.

why does tonight, have to end?
why don't we hit restart,
and pause it at our favorite parts.
we'll skip the goodbyes.
if i had it my way,
i'd turn the car around and runaway,
just you and i.

and i (i..), i don't want to speak these words.
'cause i ('cause i..), i don't want to make things any worse. (any worse)
and i (i..), i don't want to speak these words
'cause i, i don't want to make things
and i, i don't want to make things any worse

lagu jiwang yg btul2 aku lyn ni..ntah nape tah, hahaha

Tuesday, April 14, 2009

...

-END-

bkn penamat
tapi starting bnda baru..
tapi brani ke aku nk trima penamat 2?
n sekuat mana aku nk start bnda baru?

Monday, April 13, 2009

Hari ini Hari Isnin

Aku xde keje, so aku bt bnda ni..pas2 bila tgh bt, xde idea nk tulis ape..

1.Apakah benda yg paling pntng dalam hidup kamu

Family aku, kwn2 aku, kamera aku, kete aku, pakaian aku..

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dgn wang sendiri
tiket parking kete..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu
Dkt rumah mak abah aku, kt batu pahat..kalo tmpt len, kt australia

4. Berapa lamakah anda rasa hubungan anda berkekalan?
Last time kapel main2 thn 5 bulan je, kate pun main2..kalo lps ni nk crk trus buat kawen la

5. Adakah anda dilamun cinta?
aaa...

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
Amin Thai, kt shah alam..membe aku blnja mkn sbb tolong anta die g kdai kmputer

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Digital Camera Issue April..rm 9 je..

8. Apakah nama penuh kamu?
Mohd Syazwan Bin Abdul Latip Bin Abdul Kadir Bin Lamat

9. Kamu lebih senang dgn mak/ayah?
Dua2..tp kt mak la slalu mngadu mase kecik2 kalo kene pkl ngan abah, pas2 kene pkl ngan mak crk kucing bls dndam kt kucing..

10. Namakan seseorang yg kamu ingin jumpa utk pertama kalinya dalam hidup anda?
Saya nk jmpa Trivium

11. Sebutkan 8 nama sahabat yg paling rapat dgn kamu
-zul
-bedos
-zami
-epi
-luq
-yob
-yen
-yus

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
kt rmh ade mesin bsh, bsh sndri r

13. Tempat paling seronok kamu mahu pergi
Pegi air terjun wlpn x geti brenang

14. Pelukan atau ciuman?
Pelukan sbb aku mmg suka peluk org pun..laki je la, pmpuan mak aku je la aku plk

15. 8 perkara yg amat saya gilai
-Kamera
-Amik Gamba
-Men Youtube kt tmpt keje
-Brbual ngan membe di Skype
-Jalan2 yg berfaedah
-Men Game On9 ngan membe
-Makan
-Isap Rokok

16. 8 perkataan yg sering diuchapkan
perkataan yg aku slalu sebut slalunya mncarut je..cmne nk buang ni
-aaa..
-pan**t
-ci**p
-haram!!
-bab* ape!!
-hangguk ko!
-hotak ko!
-mengucap dua kalimah syahadah

17. 8 buah buku yg plng terbaru dibaca
-Digital Camera
-Penyiasat Remaja
-FHM Thailand pnya, akakaka
-Tropical Resorts(buku archi, crk idea bt design)
-Buku brtemu dgn ruas
-Buku Lima
-100 Photographs
-Puteri Gunung Ledang: The Making

18. 8 buah lagu yg saya boleh dengar berulang kali
-lagu2 trivium
-lagu2 metal la snang cite
-Breaking benjamin- Diary of Jane
-lagu2 rock kapak
-Dope-Always
-Slipknot-Dead Memories
-Bryan Adam-Summer Of '69
-...

19. 8 perkara yg saya pelajari tahun lalu
-Knl org btl2 br brcinta
-Jgn percaya ckp org yg brbual
-Jgn mengharap
-Berani la sket
-Kalo suka ckp je suka, lg nk deny2
-kalo brsabar pasti dapat pnya
-..

20. Tag 8 horang..
mls~..


ni br lepas gunting rmbut smalam..maafkan aku yana, aku x dpt buat rmbut cacak2 yg lagi ok..wuu, org kate kemas tp aku rase cm haram


Friday, April 10, 2009

c

aku ngantuk sebenarnye ni..bese r ptg jumaat cmni, nk bt keje pun mls2 je..hujan lg lak 2, mmg mata ni berat je la..so x nk ngantuk kasik kantoi bos, aku pun tulis la post kt cni..

ape aku nk tulis pun aku x tau..dr td crk idea tp xde idea..ttbe terpikir nk letak gamba2, tp gamba mcm dah xde, sminggu x men kamera ni..mlm ni nk men bdminton lg, br2 ni aku da men bdminton, last time men mase umur drjh 2..lame sgt 2..boleh la men lg cuma perut ni kate x larat, berat sgt sape srh..

pas2 br2 ni aku nye favourite football team, Barcelona berjaya mngalahkan Bayern Munich 4-0, huhu..tkt je hr kalo klh sbb Bayern hr 2 belasah sporting Lisbon 12-1..rupe2nya snang je Barca mkn dorg ni, hahaha..

ttbe aku bace adik akunye post psl rapat ngan adek bradek, btl la agknye ape die ckp 2..tp aku plng rapat ngan kak uda ngan die je sbb hal2 rahsia aku slalu cite kt dorg, kt yanala aku slalu ngadu kebosanan tiap2 mlm, 2 la..org srh pasang intrnet x mau(sape nk byr bongok!kalo aku kaye xpe gak)


Monday, April 06, 2009

anak2 kakak2 aku..bahse pendek die aku x tau

blk kmpng jumpa dorg..jmpa mak abah..tp gelagat telatah dorg sgt mmningkan kepala, sorg x suke aku, sorg suke pukul2 aku, sorg lg kecik lg, diagah2 x ketawa pun..aku ni muka pakcik yg jh t ke, wuu~~..

mgkn bdn aku besar dorg takut kot..pelik tgk ade lg besar dr mak2 dorg..

td opismate aku ckp, nape muka aku xde rupe parents aku n akak2 aku n adik aku?? aku ank angkt ke, akakakaka..aku pun x tau la..die bile kt laki jdk baka len kot..apsal dorg kurus aku gemuk, xkan aku nk kurus rmping mcm dorg lak..nnt x jntan la aku..kene gemuk sket, tp aku trlebih sgt gmuk ni..

i2 je aku nk tulis, papehal..rindu blk kmpng, x puas!!

ni yg x suke aku..
ni lak suke pukul2 aku

yg ni lak trlopong je tgk aku..