Wednesday, March 11, 2009

LANGKAWI MARI!

aku x larat nk tulis..penat, letih dan mcm2 lagi la..bg senafas dua jap, fuh2..2la isap rokok lagi kan da xde stamina..

bismillah..ok, br bole stat

mnggu lepas, mlm 4/3/09, opis aku mmbuat satu trip ke langkawi..bese r opis ade trip, pttnye grk pkl 1030 tp sbb masih ade keje opis nk kene setelkan, ktorg grk pkl 1105 pm..ktorg pegi naik bas, pnt weh wa ckp lu, dok dlm bas dr pkl 11 smpai pkl 7 pg..adela brenti rehat 2,3 kali..nsb bek ade tv besar dlm 2, psng cite 'setinggan'..lame gile x tgk..tp yg plng sdihnye, aku susah gile nk tdo, pusing sini sana sakit badan, tp ngigau gak, cilakak tol..seat aku plng blkng skali, pergi balik aku da cop dulu, hahaha...

pas2 ktorg smpai dkt jeti kuala perlis dlm pkl 7,730 cm2..naik feri pkl 8 pnya..naik feri da sejam lg, hahaha..smpai2 kt langkawi, ktorg nek la van, ade 3 van, aku kene bwk kete bos aku sbb nnt nk amek die kt jeti, die smpai lmbt sket, cilakak lagi tp lps 2 nek van da.. dak2 prktikal la mngsa bos lps 2, hahaha..

ktorg menginap di Holiday Villa..ok gak r tmpt 2, dkt pantai chenang, smua bilik ktorg mngadap swimming pool..lps da msk bilik, mndi la, msng2 bau hancing semacam je..pas2 lepak jap..ptg dlm kol 230 ktorg grk kuar lunch, yg x bestnye tmpt lunch ktorg pergi smua lan(opismate aku) dpt 'comission', bwk tmpt yg lauk da abes, byk lalat, cilakak ko lan..hr2 lak 2..

lps lunch, ktorg brgerak ke cable car, aku da nek skali sblm ni, tp nek skali lg gayat gak tp bt2 x gayat, hahaha..tnggi woo!!! x igt brape tnggi, rasenye dlm 600m lebih..amek2 gamba pas2 ktorg turun, men2 rusa pas2 blk hotel..mlm mkn kt tmpt x best lg, tmpt len tp x best gak..pas2 tdo la

hari ke 2,
brekfast pg mcm sdp, western tp xde nasik, aku nk nasik..huh xpe la..pas2 ktorg brgerak ke makam mahsuri dan padang matsirat, kt makam 2, rm 5 masuk tp xde pape sgt pun, ye r kubur ko nk ade hiburan x ke pelik..pas2 tgk org men caklempong yg kene paksa men, pas2 msk muzium die yg tah pape pas2 blah..kt padang matsirat, ade beras terbakar yg mcm dah xde da berasnye, pas2 aku beli 2 karton rokok kt c2,hahaha..mak, maaf mak..

ptg 2, xde aktiviti sgt, ktorg grk ke porto malai, g kt awana hotel sbb hotel die yg plng hujung pulau..cntik r scenery kt c2, amik2 gamba lagi..pas2 blk hotel ktorg men pingpong, mndi wimming pool, n men bola pantai..penat cm haram!! mlmnye ktorg pergi mkn, haa yg ni mkn sedap sket..seafood, ikan ngan udang je aku tgk..xde ayam, mrh lagi!!! aku jdk ikan mlm 2, tmbuh insang..pas2 blk tdo

hari ke 3,
ktorng g kilim geoforest park, kbykan tmpt kt kwsn 2 opis aku yg bt..nek bot weh, aku dok dpn skali, tgk kwsn bg helang makan..best giler..dahla laju die bwk..hahaha, ptg 2 pegi kuah, shopping!! mak suruh aku beli pinggan mangkuk (mak, yg ni wan blanja, nnt wan bg blk duit mak, hehe)..pas2 beli rokok lg n coklat..pas2 blk hotel mndi lagi, kali ni aku blaja sket2 nk brenang tp aku lemas 2 kali, hahaha..maaf mak, mlmnye mkn tmpt sama tp lauk len, still xde ayam..pas2 berjalan2 kt kedai2 kt pantai chenang tp ttbe hujan lebat, bsh kuyup aku..

haari ke 4,
balik r..aku da mls nk nulis, ni sbb smngt nk tulis da beralih kt adik aku yg ttbe buzz kt ym, pnt brborak ngan die da mls nk tulis kt cni..hahaha..

papepun enjoi gamba2 di bwh, sket je aku ltk..nk tgk lebih2, g flickr aku..gamba aku ade 1 je, hahaha


kt cable car

zul berbayang (da mcm joker aku tgk)

haa, ni lah aku yg x hensem dan gemuk, hahaha

aku edit ye, hahaha...

n last but not least

max..kaki lawak kene ade gamba die...

ok, i2 entry ke-2 aku utk bln ni..jmpa lagi nnt, chiow n salam!

1 comment:

yanasaja said...

yeahhh chuun chuun.xsabo nak potochoot portfolio neh!!