Tuesday, March 24, 2009

KATA EMAK N ABAH

bila da dok lame2 kt opis ni, mulala idea kuar mcm2 nk mnulis, nk mngedit gamba, nk bukak web i2 dan ini..smntara aku kt blog ni, aku nk mnulis la plak


aku selalu teringat pesan mak ayah aku=

'wan, g keje pakai smart2, jgn selekeh2 lagi, da msk alam kerjaya, bt cara org dewasa'

'wan, potong rmbt 2, pnjng2 x hensem, x kemas, cmne la pmpuan nk minat'

'wan, dpt gaji, smpn2la sket, dpt simpan 50 sbulan pun ok la, utk masa dpn awak jugak'


bile aku tringat ckp dorg 2, btl gak tp 1 je yg aku ikut, smpn duit..yg lg 2 tu x dpt nk ditolong, hahaha..bkn ape, sbb opis aku x kesah sgt cara pemakaian n rmbt x kesah pun pnjng..tp bile aku x buat ape yg mak abah aku srh 2, aku rase mcm mnderhaka lak wlpun prkara 2 remeh je, haih~..


mak abah da mkn berumur, skali skala aku terpikir msti dorg teringin nk tgk anak laki die sorg ni kawen(alamak~)..bkn aku da gtl nk kawen, tp diorg da dpt 2 menantu lelaki, no 3 insyAllah taun dpn..msti dorg nk dpt mnantu prmpuan plak lps ni..insyAllah mak abah, jika diizinkan tuhan, jumpalah wan ngan seseorg nnt..


apsal aku ttbe merepek, touching ni pun aku x tau..mgkn bile time2 dok mngadap pc ni, tringat mak abah, sayu je rase hati ni..aku rindu dorg gile2..smoga mak abah sihat n bahgia seadanya..



      

7 comments:

ya2 said...

ohh wan,

tiba2 rasa terharu lak baca entry ni.

ko jgn nk kawen cepat2.hahaha.

kumpul duit dulu, beli apa yg awak nk dulu, balas jasa mak n abah dulu, baru cari menantu pompuan abah awak tuh.

missbby said...

wan, aku baca entry nie tetiba mata aku berair plak..huhu..sedih n terharu..baguslah, tapi mcam k.suria kata, kerja dulu..kumpul apa yang patut, kawin nanti dulu..mak abah pun pahammmm...

ummi_linde said...

Anak Omakkk..

Alhamdullilah... masih ada lagi spesis anak muda cam awk yang mengingati kedua ibubapanya.

okinokiyo said...

apa kejadah nak kawin cepat2..tah balas jasa dulu....

Atuk said...

Oi umor awak berapa ha ? Nak kawin bebeno ke , dah ada awek le tu.. Tunggu umur 25 ke 26 ke baru elok kawin. Kawin cepat2 tak bermakna awak sayang mak abah awak . Yang penting selalu tengok dia , . Eh Wan kalau tulis tu biar eje betul2 jangan pakai shortcut , pening mak e baca.Spiol BM aje.

akue said...

alamak mak e pun da sound, akakaka.. saya bkn nk kawen la, saya cume trpikir, bese la bdk remaja..brangan je tau, hahahah

Si Anggerik said...

wakakaka.
kelaka entry nih.
naseb ko letak muka aku ngn mak.
sayu aku tak balik minggu ni pastuh ada plan plak nk g tgok wayang.
tp aku janji akan balek ntiiiiiii.
harap mak abah memahami. kan mak abah kan kan. nway aku pon rasa lexla. ko muda lagihhh. lelaki 30 taun baru kawen pon taper. nti karang takder tempat yana nk tido kat umh bp tuh. akakakaka