Tuesday, March 31, 2009

Flash! Flash!

Aku baru beli flash hr sab2 hr 2..nganganga, kopek duit..xpe demi masa dpn yg lbh bermutu keunggulan..aku beli nikon flash sb600, reger 790 plng murah leh dpt, xde bateri..ok la 2..hrga sbnar lg mhl, 850-900 cm2..utk permulaan ni ok la..bln dpn beli lens plak, akakaka..x sure lg lens ni..

ni la rupe flash aku 2..bese2 je

hr 2 g dcim, mcm sial x best..igt best la sgt, hrga mhl2 lak 2..bodo pnye exhbtn..slmt ade 2 membe aku turut sama tmn g, kalo x bosan aku nnt..diorg pun kaki kamera gak, msng2 nk beli d300, upgrade..cilaka kaye..aku lmbt lg la nk tuka kamera..

aku rasa resdung aku mkn teruk, pagi2 je aku bersin selsema..smpai tghri dlm kol 1 br ok sket..ni gatal je rase idung ni..

nk blk kmpung! nk blk kmpng! nk karaoke! nk jamming! nk awek~hahaha..mmpus x lyn

hr 2 men bdminton, lame x men..sakit tgn trase lg smpai hr ni..2 la srh joging x nk, bile brsukan sket sakit badan..dok dpn pc je tau..

ok r, kantoi ngan bos nnt aku x bt keje, akakaka..salam!

Thursday, March 26, 2009

MenGarUT

ini la muka trbaru aku yg diamik oleh membe aku hr ahad lepas..


muka aku mcm penyangak, pakai ketayap pun mcm penyangak..hahahaha, ni time pegi tgk air balloon kt putrajaya..promote 2 bnda skali 2, nikon n barcelona..

2 je la..post ni plng mngarut aku buat..

Tuesday, March 24, 2009

KATA EMAK N ABAH

bila da dok lame2 kt opis ni, mulala idea kuar mcm2 nk mnulis, nk mngedit gamba, nk bukak web i2 dan ini..smntara aku kt blog ni, aku nk mnulis la plak


aku selalu teringat pesan mak ayah aku=

'wan, g keje pakai smart2, jgn selekeh2 lagi, da msk alam kerjaya, bt cara org dewasa'

'wan, potong rmbt 2, pnjng2 x hensem, x kemas, cmne la pmpuan nk minat'

'wan, dpt gaji, smpn2la sket, dpt simpan 50 sbulan pun ok la, utk masa dpn awak jugak'


bile aku tringat ckp dorg 2, btl gak tp 1 je yg aku ikut, smpn duit..yg lg 2 tu x dpt nk ditolong, hahaha..bkn ape, sbb opis aku x kesah sgt cara pemakaian n rmbt x kesah pun pnjng..tp bile aku x buat ape yg mak abah aku srh 2, aku rase mcm mnderhaka lak wlpun prkara 2 remeh je, haih~..


mak abah da mkn berumur, skali skala aku terpikir msti dorg teringin nk tgk anak laki die sorg ni kawen(alamak~)..bkn aku da gtl nk kawen, tp diorg da dpt 2 menantu lelaki, no 3 insyAllah taun dpn..msti dorg nk dpt mnantu prmpuan plak lps ni..insyAllah mak abah, jika diizinkan tuhan, jumpalah wan ngan seseorg nnt..


apsal aku ttbe merepek, touching ni pun aku x tau..mgkn bile time2 dok mngadap pc ni, tringat mak abah, sayu je rase hati ni..aku rindu dorg gile2..smoga mak abah sihat n bahgia seadanya..



      

Belon Udara Panas..

belon panas.. belon besar yg dipanaskan udara spaya udara mngembang di dlm belon 2 n trapung la belon i2..apa aku merapu ni..hr 2 aku g putrajaya tgk belon panas..dahla keje hr ahad 2..slmt aku dpt blk cpt sket, pkl 4 da chow, jmpa membe2 g trus ke ptrajaya...bile smpai kt c2, aku ngan yus mcm xnk bwk kuar kamera sbb malu gile..camera org2 len x mcm besar2 n lens gabak2 je..aku still kit lg, xpe2..hujung bulan ni aku beli flash, hujung taun beli lens..br diorg takut, hahahaha...

pas2 amek2 gak la gamba, lmbt tol nk nek..kata pkl 530, kol 6 br nek..org ramai mcm semut2 kerumun sebiji gula..sian, kalo masjid ramai cmni kan bgs..

ok, ni sdikit gambar di bwh..enjoy n salam..
(apsal aku mkn mls nk mnulis,...xde idea r nk tulis ape)




Wednesday, March 11, 2009

LANGKAWI MARI!

aku x larat nk tulis..penat, letih dan mcm2 lagi la..bg senafas dua jap, fuh2..2la isap rokok lagi kan da xde stamina..

bismillah..ok, br bole stat

mnggu lepas, mlm 4/3/09, opis aku mmbuat satu trip ke langkawi..bese r opis ade trip, pttnye grk pkl 1030 tp sbb masih ade keje opis nk kene setelkan, ktorg grk pkl 1105 pm..ktorg pegi naik bas, pnt weh wa ckp lu, dok dlm bas dr pkl 11 smpai pkl 7 pg..adela brenti rehat 2,3 kali..nsb bek ade tv besar dlm 2, psng cite 'setinggan'..lame gile x tgk..tp yg plng sdihnye, aku susah gile nk tdo, pusing sini sana sakit badan, tp ngigau gak, cilakak tol..seat aku plng blkng skali, pergi balik aku da cop dulu, hahaha...

pas2 ktorg smpai dkt jeti kuala perlis dlm pkl 7,730 cm2..naik feri pkl 8 pnya..naik feri da sejam lg, hahaha..smpai2 kt langkawi, ktorg nek la van, ade 3 van, aku kene bwk kete bos aku sbb nnt nk amek die kt jeti, die smpai lmbt sket, cilakak lagi tp lps 2 nek van da.. dak2 prktikal la mngsa bos lps 2, hahaha..

ktorg menginap di Holiday Villa..ok gak r tmpt 2, dkt pantai chenang, smua bilik ktorg mngadap swimming pool..lps da msk bilik, mndi la, msng2 bau hancing semacam je..pas2 lepak jap..ptg dlm kol 230 ktorg grk kuar lunch, yg x bestnye tmpt lunch ktorg pergi smua lan(opismate aku) dpt 'comission', bwk tmpt yg lauk da abes, byk lalat, cilakak ko lan..hr2 lak 2..

lps lunch, ktorg brgerak ke cable car, aku da nek skali sblm ni, tp nek skali lg gayat gak tp bt2 x gayat, hahaha..tnggi woo!!! x igt brape tnggi, rasenye dlm 600m lebih..amek2 gamba pas2 ktorg turun, men2 rusa pas2 blk hotel..mlm mkn kt tmpt x best lg, tmpt len tp x best gak..pas2 tdo la

hari ke 2,
brekfast pg mcm sdp, western tp xde nasik, aku nk nasik..huh xpe la..pas2 ktorg brgerak ke makam mahsuri dan padang matsirat, kt makam 2, rm 5 masuk tp xde pape sgt pun, ye r kubur ko nk ade hiburan x ke pelik..pas2 tgk org men caklempong yg kene paksa men, pas2 msk muzium die yg tah pape pas2 blah..kt padang matsirat, ade beras terbakar yg mcm dah xde da berasnye, pas2 aku beli 2 karton rokok kt c2,hahaha..mak, maaf mak..

ptg 2, xde aktiviti sgt, ktorg grk ke porto malai, g kt awana hotel sbb hotel die yg plng hujung pulau..cntik r scenery kt c2, amik2 gamba lagi..pas2 blk hotel ktorg men pingpong, mndi wimming pool, n men bola pantai..penat cm haram!! mlmnye ktorg pergi mkn, haa yg ni mkn sedap sket..seafood, ikan ngan udang je aku tgk..xde ayam, mrh lagi!!! aku jdk ikan mlm 2, tmbuh insang..pas2 blk tdo

hari ke 3,
ktorng g kilim geoforest park, kbykan tmpt kt kwsn 2 opis aku yg bt..nek bot weh, aku dok dpn skali, tgk kwsn bg helang makan..best giler..dahla laju die bwk..hahaha, ptg 2 pegi kuah, shopping!! mak suruh aku beli pinggan mangkuk (mak, yg ni wan blanja, nnt wan bg blk duit mak, hehe)..pas2 beli rokok lg n coklat..pas2 blk hotel mndi lagi, kali ni aku blaja sket2 nk brenang tp aku lemas 2 kali, hahaha..maaf mak, mlmnye mkn tmpt sama tp lauk len, still xde ayam..pas2 berjalan2 kt kedai2 kt pantai chenang tp ttbe hujan lebat, bsh kuyup aku..

haari ke 4,
balik r..aku da mls nk nulis, ni sbb smngt nk tulis da beralih kt adik aku yg ttbe buzz kt ym, pnt brborak ngan die da mls nk tulis kt cni..hahaha..

papepun enjoi gamba2 di bwh, sket je aku ltk..nk tgk lebih2, g flickr aku..gamba aku ade 1 je, hahaha


kt cable car

zul berbayang (da mcm joker aku tgk)

haa, ni lah aku yg x hensem dan gemuk, hahaha

aku edit ye, hahaha...

n last but not least

max..kaki lawak kene ade gamba die...

ok, i2 entry ke-2 aku utk bln ni..jmpa lagi nnt, chiow n salam!

Wednesday, March 04, 2009

KAMPUNG



hr 2 aku blk kmpng..aku sgt suka blk kampung..sbbnye aku rase aku org kampung dan xleh adapt sgt ngan gaya bandar ni..tp kmpg skrng pun x byk beza ngan bandar, bznye same je..tp sbb aku suke blk kmpng ialah dpt jmpa parents aku..dpt tgk muka diorg la plng menyejukkan hati aku..kalo bole aku nk tggl kt kmpung je, tp keje aku x byk kt kmpng..so trpaksala aku keje di selangor/kl yg cilaka ini..aku benci kl!! sesak, habuk, pusat maksiat..haih..


Monday, March 02, 2009

MARAH!!

byk keje la plak..mggu lps da la 2 hr x dtg keje..aku dmm ngan blk kmpng..aku bnci ngan MBSA(Majlis Bandaraya Shah Alam).. sbb dorg mls bt keje btl2, 2 kali aku g bt submission, 2 kali tolak..ade je slhnye..pas2 kali ke-3, aku pegi utk buat semakan je kt drwng, die ckp..ok, ni da bole msk submit..esknye kene reject lagi, ade lagi x btl..BODOH BANGANG LEMBAB...ni yg aku mrh ngan certain govt pnya opis..keje mls, gaji nk besar, cuti nk byk..hotak ko, nk gaji besar btla keje btl2 la..aku x suke mrh2 ni, tp bile mrh aku mngamuk btl..slamt la aku leh kwl mrh aku dpn dorg, kalo x, da aku sepak(kaki) muka dorg time 2 gak.. marah2 ni x gune, bt syaitan lg suke kt aku je..kwn ngan syaitan xde faedah..ok la, 2 je entry aku hr ni, chiow..


ni bukan botol arak, ni air strawberi
..wan x tipu mak