Monday, February 23, 2009

Saat-saat GentinG

Mggu lepas, 15/2/09, saya, zul dan kucing g berjalan ke genting highland..last time pegi mase drjh 1,2 cm2 la..aku x igt..tp yg pasti mase zmn jahiliah dulu r..ktorg igt nk g mase 14 hb, ade le tour de langkawi time 2, tp x jdk krana ade 'sbb2' yg aku rase x best gile..rase nk sepak je org 2..tp xpe, esknye kucing setuju nk folo ktorg..

makanye, ktorg pegi la genting..pkl 530 pg time 2...da siap tdo awl da, smyng ckp smua..smpai kt genting pkl 730 pg..aku rase thp sjk die da mcm dok dlm freezer slama 1 jam..roti canai ktorg beli, bkk2 je jdk sejuk cpt je..
Lps makan..ktorg pun jln2 le..plan asl igt nk brphotographing je, tp tgk2 btri kmra aku mcm da darurat, kene men gak la..hrga tiket rm38 utk outdoor je, kalo nk men indoor skali rm51..ktorg men outdoor je, sbb time tgh bulan duit x brape lebat dlm poket, akakakaka...

first2, ktorg men go-kart, 1st time aku nek ni..skali bile start, bpk aku pnye kart lmbt gile grk, ye la, org 'brbdn sedap' la katakan..pas2 aku x pusing lap smpai abes lak 2, siot tol..
haa, ni yg bestnye, lps men go-kart, trs g men solero..sbb tgk x ramai org lg, ni la best kalo dtg awl2 pagi ni..x yah nk bratur..org kate bnda ni tkt n mmg plng mnakutkan..aku pun try r, aku ngan zul x pnh try..bile da nek smpai ats(tgginye lbh kurang 8,9 tgkt ye kwn2), tbe2 die lepas cm2 je..aku da x trkuar suara nk mnjerit..tkt gile siakkkk!!!! aku x snggup nek lg bnda2 2...

lps 2..ktorg nek la bnda2 len kt c2, aku pun x tau ape name2 bndalah mainan2 2..ktorg pas2 blk dlm pkl 230 ptg..kan dpt blk awl sket, tp bile blk 2..akunye mata dan bdn pnt gile..bwk kete tp x tau aku bwk ke mana, zul ckp belok kiri, aku pun belok je la, tp x tau aku ke mana..tgk2 da kt gombak, snggh mkn kt mancongkam..pas2 ktorg blk la trs ke kajang..


haa, kt bw ni gamba2 ktorg kt genting, gamba aku kurang sbb aku yg mngambil kbykannye..
ENJOY!!


zul & kucing: sejuk wooo~!


aku dan kucing: rmbut aku da pendek ye skrng..

zul berposing model

bunga2 di genting..

perlakuan yg tidak diterima awam

muka aku yg plng x hensem

bajet kt london la 2..

kucing dan gayanye..

kucing lagi..

di dinosaurland..

org kate saya da mcm apocalypto time ni

haa..dinosaurland

makhluk ni cuba menutup 'mulutnya' spaya mukanye x nmpk, akakaka

time ni kol kak uda ckp psl ehem..ehem..

menuruni hndak msk ke taman tema luaran genting..

gamba keriangan makhluk tuhan..

genting highland, taman tema rian dan 'riang'

posing pagi2..

posing bersama kucing, blkng 2 la solero si haram..

zul posing gaya model kiki lala

clowning clown..

ok, sab2 smlm ktorg brjln2 di kl, tp kali ni kucing xda, kali aku, zul lagi, yus, yob n apis kutle(ni bdk aku br knl, die kwn zul) x byk gamba2 mnarik r, tp prjlnan kami mnarik sbb kami dpt mlepak2 sambil brgembira..nnt aku post cite psl 2 esk..rupe2nye mak aku tgk blog aku ni..aku x le nk tulis perkataan2 yg x elok lagi la..

ok, chow~..


Thursday, February 12, 2009

Tuesday, February 10, 2009

H A r I C U t i T H A i P U S a M

semalam aku jalan2 nk photoshoot, ngan yob, yus n zul..galaknye nk g awl pagi, tp yusnye br grk dr melaka pkl 1030, yob lak br bgn kol 12 tghri..sudah..pas2 dlm kol 2, yus smpai r rmh zul(kajang), pas2 ktorg grk ke rmh yob(puchong), pas2 yus leh ckp kunci rmh die trtnggl dlm kete(kt kajang), suda..pth blk, amik kunci, smpai rmh yus(s.alam) amek kmra die, ktorg grk la ke bukit cerakah..best tmpt die org kate, smpai2 je 'eh, napa pin2 die ttp?' tgk papan tnda '...SAMPAI PUKUL 4.30 PTG'..tgk jam, kol 445, b a b i nye rase..

pas2 dok pikir la ktorg nk g mane..g kl la..g la dataran merdeka..pkl 5 mase 2..amek la gambo2 mase 2, pas2 kol 545 grk ke tugu lak, '...SAMPAI PUKUL 6 PTG', aiya..slamat pak gard kt c2 baik, bg la ktorg msk..amek2 la gamba lg..time aku nk amek killer pic, ade la sorg wanita mntk aku amek gamba die sefamily, aaa..die kate amik gamba full eh, aku pun amik la full smpai nmpk tugunye, bile die tgk, muka die mcm x puas hati je..tp die ucap tenq, nsb bek, kalo x aku tmbuk muka die time 2..dahla bengang x dpt g bukit cerakah, mood lak ilang nk amik killer pic..siot

tp, aku ttp brpuas hati la sbb dpt g kuar jln2 ngan dorg..sbb dpt kuar buat bnda yg aku suke, bukan kuar g window shopin xde makne, tgk wyng yg x best, kuar mkn kt tmpt mhl yg xde kepuasan..photoshoot kali ni kire ok la sbb dpt tgkp gamba gak..nk tgk gamba? tggu nex post sbb aku x bwk gamba ke opis hr ni..tgh editing lg..ok, 2 je la..chiow


gamba ni di ambil oleh yus a.k.a usedfree

Monday, February 02, 2009

P E N U K 4 R 4 N

ade penukaran sedikit..sesape nk tgk hasil gambar2 saya sila pergi ke flickr saya yg telah bertukar nama iaitu:



http://www.flickr.com/photos/myname_akue/



haa..sila la mengomen/ mengkritik kerana setiap komen dan kritik itu adalah hak milik setiap insan..dan dpt memperbaiki cara pengambilan foto2 saya yg akan datang..terima kasih!



p/s: aku terasa cilaka lak guna 'saya' kan..mampuh la.., sila ye!


p o y o sebentar